Програма детокс


Здравословно отслабване

1

Консултация  и изследвания

Хранителните програми за пречистване стават все по – необходими в днешно време.

Приема на високо преработени храни , консерванти , оцветители , стабилизатори и други вредни вещества в храните все повече се натрупват в човешкия организъм и водят до заболявания и неразположение, като обща отпадналост , липса на енергия , понижен имунитет , ниско качество на съня , стомашно чревни оплаквани , главоболие и др.

Често пациентите сами приемат хранителни добавки като витамини , антиоксиданти ,минерали , аминокиселини и други , без да знаят дали са им необходими и дали им помагат.Прием на хранителни добавки без лекарски контрол може да крие рискове

за дефицити или предозиране , дисбаланси и заболявания.Затова е необходима да се проведе консултация с определяне на хранителен статус и назначаване на кръвни изследвания.

На базата на тази информация лекарят преценява каква детокс терапия е необходима и какви витамини , минерали , пробиотици и други медикаменти следва да се предпишат.

2

Хранителна детокс програма

Това е нискоенергиен хранителен веган режим 800-1000кcal , в който са изключени животинските мазнини и глутена . Включва сготвени безглутенови храни , зеленчуци , салати , плодове , смути . Прилага се за определен период от време – седмица или по- дълго в зависимост от поставените цели и очаквания лечебен ефект. Представлява индивидуален хранителен режим , който се изготвя заедно с клиента с цел да се съобразим с неговите вкусовите предпочитания. Детокс програмата може да се приложи както за лечение на метаболитни заболявания така и с профилактична цел , тъй като е напълно безопасен метод за пречистване на организма.Има много добър терапевтичен ефект подобен на приложението на медикаменти – намалява инсулиновата резистентност , лекува метаболитен синдром , подагра и др.

Индиректна калориметрия
Индивидуален хранителен режим

3

Хомеопатична детокс терапия

Хомеопатична детокс терапия се използва при определени показания, нейните граници зависят от възможностите за реакция на организма и е приложима в началния стадий на заболяванията , когато  клиничните изяви са слабо изразени и болестният процес е все още обратим.

В допълнение към хранителния режим се предписват хомеопатични медикаменти и/или натурални билкови или аюрведични лекарства . Според принципите на физиологичата медицина оказваме меко и без странични ефекти въздействие върху органите и системите в човешкото тяло , пречистваме черен дроб , бъбреци и отделителна система , далак и лимфна система , стомашно чревен тракт .Ако изследванията покажат отклонение се въздейства на тези органи и системи , който се нуждаят от лечение.

Хомеопатична детокс терапия е метод, който се основава на холистичен подход, използван в клиничната хомеопатия – диагностика на симптоми, свързани с локализация, усещания, съпътстващи признаци, модалности, определяне на чувствителен тип и лечение чрез хомеопатични медикаменти на метаболитни заболявания или състояния на повишен здравен риск.

Виж повече