Когато искате да отслабнете с няколко килограма и започнете да спазвате хранителен режим трябва да се справите с някои предизвикателства от емоционален и духовен характер.

Първия важен фактор е вашата мотивация. Правилната мотивация е да знаете че редукцията на тегло ще подобри вашето здраве , ще подобри вашата социална реализация , ще бъдете повече харесвани в обществото,ще донесе радост и ентусиазъм в живота ви , водейки активен живот ще откриете нови предизвикателства и ще познаете нови удоволствия.

В живота си ние се стремим към щастие и удоволствия.Храната е източник на удоволствие , качествената , вкусна , приятно ухаеща храна доставя такава радост , такова удоволствие е да засищаш вкусовите си рецептори!Ние сме устроени така че се стремим към сетивни удоводлствия – храна , алкохол , секс.Например секса – колкото повече секс правиш ставаш ли по – удоволетворен, порно звездите дали са най – удоволетворените хора? Алкохолът те отпуска , в умерени количества влияе добре на сърдечно – съдовата система, но какво става ако започнеш да прекаляваш с количествата, да се напиваш системно.Превръщаш се в алкохолик , разболяваш се от цироза , загубваш работата си и проваляш живота си , защото си загубил контрола.

Стремежа към удоволствия , без мярка не те правят щастлив/а.Щастието идва от удоволетворението, а удоволетворението се постига когато има самоконтрол.

Когато спазвате вашия индивидуален хранителен режим вие трябва да се фокусирате върху удоволетворението от контрола.Проявата на воля от ваша страна ще ви направи по уверени и ще повиши самочувствието ви.

Вoлята е проява на духовна сила , но включва в себе си още един съществен компонент – търпение.С търпение и контрол ще подобрите здравето си и ще тръгнете по пътя към щастието и себереализацията…