За мен


Д-р Велислав Георгиев

Д-р Велислав Георгиев завършва Средното си образование в 9-та Френска Езикова Гимназия в София. Ползва английски, френски, италиянски и руски език.
През 1993 г. Завършва Медицинска Академия София, а от 1995 г. Работи като общо практикуващ лекар. Има призната медицинска специалност по “Хранене и диететика”.
От 2003 г. насочва интересите си в областта на диететика и диетология, в практиката си използва холистичния подход, клинична хомеопатия и аюрведа. Изкарва различни курсове и специализации в няколко направления.

Специализации

Тригодишен курс за следдипломно обучение за лекари по Специалността ”Хранене и Диететика” в Медицински Университет – София, Катедра ”Хигиена, Медицинска екология и Хранене”.

Двугодишен курс за лекари по Клинична хомеопатия към Центъра за обучение и практикуване на Клинична хомеопатия – София и приравнен изпит с диплом от Centre d’Enseignement et de Developpement de l’Hоmeopathie – PARIS, FRANCE (Париж – Франция);

Индивидуално обучение “Хранене според Аюрведа” в Бангалор, Индия и в Германия.

Сфери на дейност

В последните години взема активно участие в международни конференции и конгреси по Хранене и Диететика в странат и чужбина като IUNS 2013 Гренада – Испания, FENS 2015 Берлин – Германия. Активен член е на Българското дружество по Хранене и Диететика.Членува също така и в Италиянското дружество по хранене и диететика – ADI, където взема участие в специализации и конгреси.

В практиката си като лекар диетолог и хомеопат Д-р Велислав Георгиев разработил комплексен метод за редукция на тегло и оптимизация на здравето, който включва индивидуален хранителен режим за здравословно отслабване, хомеопатична детокс терапия на метаболитните заболявания, план за физическа активност, медикаментозна терапия (ако е наложително) както и други компоненти, които са описани в раздела ”КОМПЛЕКСЕН МЕТОД ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ОТСЛАБВАНЕ”

Интереси

В свободното си време се занимава с Йога, планински туризъм, тенис и ски.