Детоксикация


Здравословно отслабване

1

Консултация

„Детоксикация” е актуален метод за пречистване, към който все повече хора се обръщат. Често за детоксикацията пациентите пият различни антиоксиданти, хранителни добавки, витамини, различни витамини, минерали, липиди – омега 3, аминокиселини без да знаят за какво са им необходими. Понякога те не само не помагат, но си пречат взаимно и могат да навредят.

Затова детоксикацията трябва да се провежда отговорно след проведени биохимични изследвания. По този начин тя се предписва съобразно определени клинични прояви и се насочва към конкретни органи и системи, за да се постигне оптимален дълготраен оздравителен ефект.

2.1

Биозърнена смес с аюрведични подправки

Изготвя се в индивидуално определени пропорции и количества, като може да бъде и безглутенова. Включва семена от био земеделие, като лимец , киноа и други, които се приготвят чрез запарване, за да се запазят витамините и минералите в нативен вид. Употребата на зърнени храни за Ниско енергийна диета създава чувство за ситост и елиминира риска от провокация на витаминни дефицити.

Аюрведични подправки – куркума, кориандър –  имат две основни функции:

противовъзпалително и антитоксично действие – детоксикация на черен дроб, жлъчка, бъбреци.
създадат чувство на ситост – според аюрведа, когато са заситени петте вкусови сетива, се създава усещане за ситост , което прави прилагането на диетата лесно за изпълнение, без да се усеща силно чувство за глад.

Биохимични изследвания
Био импенданс анализ

2.2

Ниско Енергийна Диета

Нискоенергийната диета е с дневен прием от 600-800 ккал. Консумират се плодове и зеленчуци под формата на салати, за да се приемат необходимите витамини и минерали + био зърнената смес, изготвена по рецепта на Д-р Велислав Георгиев.

Включва също така ядки, чай, фибри, пробиотици и хранителни добавки по предписание. Прилага се за период от една седмица.

Съчетанието от Нискоенергийна диета и Био зърнена смес има ефект на детоксикация за черен дроб и стомашно-чревен тракт, както и за възстановяване на имунните сили на организма. Програма „Детокс“ е полезно да се прави два пъти в годината, за да бъдем здрави и бодри.

3.1

Детоксикация с натурални хранителни добавки и медикаменти

В ежедневието често претоварваме организма си с храни с висока енергийна стойност, консерванти, оцветители, ксенобиотици и токсини. За да прочистим стомашно-чревния тракт се прилага Индивидуален нискоенергиен хранителен режим  с очистителни медикаменти,  повишена консумация на вода, пробиотици, универсални детоксикатори, натурални хранителни добавки и медикаменти.

Индиректна калориметрия
Индивидуален хранителен режим

3.2

Хомеопатична детокс терапия

Хомеопатична детокс терапия се използва при определени показания, нейните граници зависят от възможностите за реакция на организма и е приложима в началния стадий на заболяванията , когато  клиничните изяви са слабо изразени и болестният процес е все още  обратим.

Хомеопатична детокс терапия е метод, който се основава на холистичен подход, използван в клиничната хомеопатия – диагностика на симптоми, свързани с локализация, усещания, съпътстващи признаци, модалности, определяне на чувствителен тип и лечение чрез хомеопатични медикаменти на метаболитни заболявания или състояния на повишен здравен риск.

Виж повече